OXHOLMS

Hvad er proces for noget?

juni 25, 2012

Hvad gør vi godt - hvad skal vi gøre bedre

Begrebet proces anvendes vidt og bredt og omfatter på mange måder alt, hvad vi gør og foretager os. En proces handler om at komme fra et sted til et andet. Processen er selve bevægelsen mellem de to tilstande. 

F.eks. vækkeuret ringer kl. 6.00 og jeg skal være på job kl. 8.00. Resultatet/målet er det samme hver morgen – jeg skal være på job kl. 8.00. Hvad jeg vælger undervejs afhænger af hvilken proces, jeg vælger. F.eks. hvilke bukser skal jeg have på idag? Vælger jeg morgenmad hjemme eller undervejs eller slet ikke? Tager jeg bilen eller cyklen osv. Uanset, hvad jeg vælger, vil jeg være i mål kl. 8.00.

Når jeg udfører proceskonsultation er mit mål, at du udvikler dig fra en tilstand til en anden. Jeg kunne også sige, at jeg gennem processen guider dig til at flytte dig fra A til B….og imellem A og B sker selve processen.

Denne proces er ikke ens mellem to mennesker, da vi vælger forskellige veje undervejs til B….men vi kommer alle i mål.

I processen giver jeg dig mulighed for at italesætte f.eks. dine behov, drømme, ideer og ønsker.

Proceskonsulation er deltagerinvolverende organisationsudvikling med effekt:-).

Kommentarer
 1. Peter Hansen, 18. maj 2016 kl. 14:02

  Jeg støder tit på begrebet N processes ? Hvad betyder det? Synes ikke rigtig jeg kan finde en forklaring på det.

 2. Lisbeth, 22. juni 2016 kl. 07:49

  Hej Peter
  Der må jeg også være dig svar skyldig. Måske en anden læser kan hjælpe her.
  Mvh
  Lisbeth

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke