OXHOLMS

Bestyrelsesuddannelse for andelsvirksomheder og øvrige demokratiske virksomheder

marts 22, 2022

 

Mit arbejdsliv er delt mellem opgaver i Oxholms og at være bestyrelsesmedlem samt repræsentantskabsmedlem i et par spændende organisationer i Danmark. Fælles for dem alle er, at de er andelsvirksomheder eller demokratiske virksomheder. Dvs. jeg skal vælges til dem af medlemmerne. 

I vinteren 2021-22 har jeg haft tre demokratiske valg. Jeg blev genbrugt til bestyrelsen i Tønder Forsyning og til repræsentantskabet i Velliv Foreningen. Jeg opnåede ikke genvalg til TryghedsGruppen. Jeg opnåede nyvalg til DLG’s repræsentantskab.

Og sådan er det, når det handler om demokratiske foreninger. Nogle gange bliver man ked af at blive fravalgt (fordi man ikke var færdig endnu) og andre gange tænker man “yeesss”. Jeg vælger bevidst de foreninger, som jeg vil være en del af – og hvor jeg tænker, at jeg kan tilføre selskabet noget, hvor det kommer til at udvikle sig og blive fremtidssikret. Det ligger mig meget på sinde, at selskabet ikke synes, at det fungerer “godt nok”. Det skal det også om 10 – 20 – 30 år. 

For også at have bevis på at jeg ved noget om bestyrelsesarbejdet i andelsvirksomheder og øvrige demokratiske virksomheder, så tog jeg bestyrelsesuddannelsen ved “School og Businnes and Social Sciences” ved Aarhus Universitet. Vi var en god flok, som enten var repræsentanter eller bestyrelsesmedlemmer i en amba virksomhed. Jeg var bl.a. sammen med en del af mine øvrige bestyrelseskollegaer i Norlys. Det er også godt at være en flok afsted, som får det samme input. Dog er jeg sådan indstillet, at jeg føler mig faktisk endnu mere inspireret af de øvrige deltagere, som ikke kommer fra mit felt, på sådan en uddannelse. 

Hvis du er blevet inspireret til den demokratiske dagsorden i virksomheder og vil klædes på til den kompleksitet det kan være i forhold til et A/S, så er det bare med at tage fat i Aarhus BBS – se mere på http://www.bss.au.dk

Jeg kan varmt anbefale uddannelsen, hvor der er emner som rolle- og paradigmeskift, pligter/rettigheder/ansvar, god selskabsledelse, rollefordeling ml. bestyrelse og direktion, krisekommunikation, økonomi, strategiske udfordringer, forsvarlig fremtidig organisation, det effektive og dynamiske bestyrelsesarbejde, kompetenceafklaring og rekruttering, bestyrelsesevaluering mm

Står du og kigger efter et bestyrelsesmedlem til din bestyrelse, som har fingeren på pulsen, når det handler om strategisk arbejde, god selskabsledelse, effektiv og dynamisk bestyrelsesarbejde – men også særlig interesse for digitalisering, cypersikkerhed, forsyningssikkerhed og fremtidssikre virksomheden – også når det handler om bæredygtighed, så tag fat i mig på mail eller tlf. 

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke