OXHOLMS

Giver møder dig mening og energi?

februar 25, 2013

Foreninger i Danmark holder hvert uge året rundt masser af møder. Det kan være alt fra bestyrelses- og udvalgsmøder over generalforsamlinger til debataftener. Foreningskulturen er i høj grad sådan, at når vi skal tænke og tale sammen – så holder vi et møde. Mange frivillige ledere og medarbejder i foreningerne går til flere møder om ugen, og mange er særdeles erfarne mødedeltagere.

Der bruges med andre ord rigtig meget tid på at holde møder i foreningerne – men står det altid mål med, hvad der kommer ud af de mange møder? Og har deltagerne i mødet en oplevelse af, hvor de kom til orde, fik sagt hvad de mente og selv fik noget ud af at deltage?

Derfor kan der være mange fordele ved at holde møder på en lidt anden måde, end vi normalt gør.

Møder har forskelligt fokus og formål. Nogle møder holder vi, fordi der er nogle konkrete spørgsmål, vi skal tage stilling til, og hvor det er et krav, at mødet munder ud i nogle direkte beslutninger. Andre møder holdes for at informere, diskutere, udvikle og så videre.

Hvordan man strukturerer et møde afhænger af, hvad formålet med mødet er.

Og det er ikke kun foreninger, som holder mange møder. På arbejde holder vi også mange møder. Giver de mening? Er de tiden værd?

Vil du have inspiration til dit næste møde – så deltagerne/medarbejderne går hjem med hænderne over hovedet og siger efterfølgende ”Hold da op. Det var det sjoveste og mest meningsfulde møde, vi har haft i lang tid”…..så skal du ringe til Oxholms på tlf. 20 74 31 67.

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke