OXHOLMS

For a reason, a season or a lifetime

oktober 21, 2012

Fugle på sø 

Når jeg selv arbejder med forandringer, så handler det om, at jeg skal lære at sige farvel til noget godt, trygt og kendt…..og velkommen til noget nyt. Dette nye vil på et tidspunkt også blive godt og trygt og det skal jeg også sige farvel til, da der så er kommet noget “nyt” på banen til den tid. Og sådan går alt i ring med små afstik ind imellem.

Sådan har jeg det også med mine netværk, foreningsarbejde, arbejde, venner og familie. De er i mit liv af forskellige formål og til forskellige mængder af tid.

 

En grund eller årsag til at jeg er i relationen – a reason 

Nogle er der af en årsag eller en grund (a reason). Det kan være nogen, som har givet mig vejledning eller støtte. Måske har de hjulpet mig fysisk, følelsesmæssigt eller åndeligt. De er der af den grund, jeg har brug for dem at være. Nogle gange er det en arbejdsopgave, som skal udføres. Det kunne være at være frivillig hjælper til en festival eller en byfest.

Efter en periode eller måske pludselig vil jeg eller den anden person bringe forholdet til ophør. Nogle gange dør det bare ud. Nogle gange har jeg bare flyttet mig og det har tvunget mig til at tage en beslutning; om jeg kan yde og være mere for vedkommende?. Jeg kunne også udtrykke det således: at når arbejdet er gjort, så er det tid til at komme videre.

 

En periode eller en sæson – a season – til at jeg er i relationen 

Når folk kommer ind i mit liv for en sæson eller en periode (a season), så er det fordi det er min tur til at dele, vokse og lære med dem. De får mig til at grine og glædes – ja, vi gør det sammen. De lærer mig noget, som jeg aldrig havde turdet før eller havde grund til at kaste mig ud i. Det kunne være et velgørenhedsarrangement, hvor der skal arrangeres en koncert. Det kunne også være et bestyrelsesarbejde i en forening eller et arbejdsforhold i en kort periode. Men det er som sagt kun i en periode/en sæson..når jobbet er udført…..så er sæsonen forbi.

 

Lifetime – den livslange lektion – den der skal gødes og vedligeholdes 

For livet forhold (lifetime) lærer mig den livslange lektion, nemlig at her skal jeg bygge livet igennem for at få et solidt åndeligt fundament. Min udfordring er at acceptere og holde af den person/de personer og bruge alt hvad jeg har lært i alle andre relationer og områder af mit liv. Uden personen eller personerne er mit liv tomt. De er der gennem tykt og tyndt – i glæde og sorg. Ligegyldigt hvad der sker i vores liv vil vores venskab bestå. Nogle gange kan der gå år inden vi ser hinanden og andre gange taler vi dagligt sammen. Men når vi endelig mødes, så er det som om tiden har stået stille.

Det er også disse forhold, der kan give os smerte. Men det er kun fordi vi glemmer, hvad relationer virkelig handler om, nemlig at være sammen, nyde, dyrke, pleje, modtage og give.

 

Jeg befinder mig p.t. i en fase, hvor jeg tager initiativ til at afslutte noget. Det plejer jeg nemlig ikke, som den pæne pige jeg er. Jeg troede måske at det var season eller lifetime bekendtskaber, men det viste sig, at det var reason bekendtskaber. Og det er bekendtskaber som jeg ikke ville have været foruden.

 

Det er også derfor at dette citat eller hvad jeg nu skal kalde det siger mig så meget for tiden. Jeg har valgt den engelske version…og hvis du oversætter til dansk, så tror jeg du forstår, hvorfor jeg bedst kan lide den engelske version;-) – der mangler lige nogle lige så gode danske ord for gøre citatet godt på dansk også.  

 

Reason, Season or Lifetime

People come into your life for a reason, a season or a lifetime.

When you figure out which one it is,

you will know what to do for each person.

When someone is in your life for a REASON,

it is usually to meet a need you have expressed.

They have come to assist you through a difficulty;

to provide you with guidance and support;

 to aid you physically, emotionally or spiritually.

They may seem like a godsend, and they are.

They are there for the reason you need them to be.

Then, without any wrongdoing on your part or at an inconvenient time,

this person will say or do something to bring the relationship to an end.

Sometimes they die. Sometimes they walk away.

Sometimes they act up and force you to take a stand.

What we must realize is that our need has been met, our desire fulfilled; their work is done.

The prayer you sent up has been answered and now it is time to move on.

 

Some people come into your life for a SEASON,

because your turn has come to share, grow or learn.

They bring you an experience of peace or make you laugh.

They may teach you something you have never done.

They usually give you an unbelievable amount of joy.

Believe it. It is real. But only for a season.

 

LIFETIME relationships teach you lifetime lessons;

things you must build upon in order to have a solid emotional foundation.

Your job is to accept the lesson, love the person,

and put what you have learned to use in all other relationships and areas of your life.

– Unknown

 

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke