Kender du motivationsanalysen?
For nylig blev jeg certificeret som motivationsanalyzer fra Mark Anthony.
Jeg kan nu hjælpe dig og dit team ude i organisationen med en motivationsanalyse, som viser den enkeltes motivationstype, motivationsgrad, stressniveau, om du befinder dig på den ”rette hylde”, om du er under- eller overstimuleret, hvordan det ser ud med motivation i forhold til privat adfærd og til slut beskrives noget om din målsætning. Altså hvor vil du gerne hen i fremtiden. Her kan jeg også hjælpe dig i gang med at lave din egen motivationsstrategi.
Nogle ville nok kalde det både en trivsels- og motivationstest, fordi den måler, hvordan man har det med sit arbejde og sin personlige motivation.
Når du udfører testen, får du et resultat med det samme, som viser hvordan din motivation er i øjeblikket og hvordan det påvirker dig her og nu og effekten af det, hvis du fortsætter i det spor.
Men hvad er motivation for en størrelse?
Iflg Gyldendal ordbog, så er motivation i psykologien et samlebegreb for forklaringer på, hvad der påvirker menneskers psykiske og kropslige aktivitet.
Motivation har også en del med Maslows behovsteori og Herzbergs motivationsteori at gøre, fordi motivation er den potentielle energi, et menneske er villig til at lægge bag en indsats, for at udføre en handling og opnå et mål, der udløser et belønnende udbytte.
Motivation er i forhold til noget og skal føre til noget. Det er ikke kun en tilstand i sig selv.
”Følelsen af at lykkes, komme i mål og være god til noget!”
I dag stiger antallet af opgaver for den enkelte medarbejder. Samtidig øges kompleksiteten også i opgaverne.
Dermed begrænses muligheden for at nå alt og at komme helt i mål. Det bliver også sværere at opleve, at man lykkes og virkelig er god til noget.
Motivation handler i høj grad om at have et mål, komme i mål, om at lykkes og mærke, at man tilfører værdi ved den man er og gennem det man kan.
Statistik omkring engagerede og motiverede mennesker
Virksomheder med motiverede ansatte outperformer andre med 47-202% (Watson Wyatt)
Sandsynligheden for at motiverede medarbejdere forlader virksomheden er 87% mindre (Gallup)
Afdelinger med motiverede medarbejdere er 43% mere effektive (Hay Group)
Motiverede medarbejdere har op til 66% mindre sygefravær (psykisk betinget) (Grant Thornton)
Tænk hvis du vidste, hvor motiverede du og dine medarbejdere er!
Du vil kunne bruge motivationsanalysen i MU-samtaler med medarbejderen eller i teamet, så I kan blive klogere på hinanden og hvor I er udfordret. Men også skabe en forståelse for hinanden og hvorfor nogle altid springer ud på dybt vand og andre lige tager et svømmekursus inden de gør det.
Er du interesseret i at høre mere om de 7 motivationstyper og hvad de fortæller i en motivationsanalyse – så giv mig et kald på tlf. 20 74 31 67 eller mail: lisbeth@oxholms.dk – jeg kommer gerne forbi til en kop kaffe for at snakke om motivation.