OXHOLMS

Har du prøvet en fejlcasting?

oktober 16, 2013

 

Det koster dig dyrt i både tid og økonomi at ansætte den ”forkerte”…..men det kan også koste ansøgeren dyrt at blive ansat i en virksomhed, som ikke matcher ansøgers behov og kvalifikationer i jobbet.

Fejlcasting - mismatch runde huller firkantet stolpe

 

For nyligt læste jeg en artikel, som hed ”virksomheder fejlcaster medarbejdere”.

Artiklen handlede om, at hver fjerde nyansatte i små og mellemstore virksomheder forlader jobbet i løbet af det første år. Ofte er det fordi medarbejderen er fejlcastet fra starten – måske blev du som arbejdsgiver benovet over ansøger og følte dig på bølgelængde med ansøger til jobsamtalen, så du helt glemte at spørge ind til det, som jobbet reelt handler om. Og modsat som ansøger trængte du til et nyt job eller lige netop dette job og fik ikke afstemt dine behov ved ansættelsessamtalen med arbejdsgiver. Så det forkerte job kan altså også få konsekvenser for dig som medarbejderen. Fordi hvis du som medarbejder bliver fyret pga mismatchet, så vil du kunne opleve et knæk i din selvforståelse.

 

Det er både dyrt i tid og penge for virksomheden at fejlcaste. Og hvis du har en lille eller mellemstor virksomhed, så har du ikke en HR afdeling til at tage sig af ansættelsesprocessen. Fordi du er selv HR afdelingen.  

 

Jeg har med succes bistået virksomheder i ansættelsesprocessen ved at bruge adfærdsprofilen på udvalgte ansøger, som så var med til at danne baggrund for den senere samtale. Samtalen kunne dermed målrettes endnu mere, når du både har en ansøgning og en profil at gå ud fra til samtalen.

Så det vil være en fordel for både din virksomhed og dermed også for ansøgeren, at du bruger professionel hjælp udefra, som har kompetencerne til at hjælpe dig i denne proces.

 

Prøv en succescasting næste gang – kontakt mig for en uforpligtende samtale om, hvordan du kan gribe ansættelsenprocessen an.

 

Hvis du som ansøger gerne vil være mere skarp på dine styrker – så kontakt mig med henblik på evt. at få udarbejdet en styrkeprofil.

 

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke